Contact

Zakelijk Duits 

Sta Sterk in zakelijk duits!

Een exclusief taalprogramma voor management en marketingmedewerkers die zeker willen weten dat het klopt wat zij zeggen.

Sta Sterk in zakelijk duits!

Beter Duits spreken voor professionals

Wil je Duits spreken op het niveau dat bij je functie past?
Wil je zeker weten dat je geen fouten maakt?
En wil je in het Duits net zo goed je argumenten naar voren brengen als je in het Nederlands doet?

Sta Sterk in zakelijk Duits! is een taal- en cultuurprogramma zakelijk Duits voor professionals die op strategisch niveau klantcontacten onderhouden, Duitse partners en klanten begeleiden of Duitstalige medewerkers aansturen.

Spreek je regelmatig Duits met klanten of medewerkers en herken je een of meer van deze uitspraken?

Je bent tijdens een gesprek vaak meer met de taal bezig dan met het onderwerp.
Je (vak)woordenschat is klein. Daardoor moet je lang naar de juiste woorden zoeken en over de zinsopbouw nadenken.
Omdat je lang geen Duits meer hebt gesproken, ben je onzeker of wat je zegt ook echt klopt.
Vaak zijn je gesprekspartners directieleden of eigenaren van Duitse bedrijven. Je vindt het lastig om op strategisch niveau te praten.
Het is je taak om relaties te onderhouden. Maar als het over iets anders gaat dan het werk, sta je met je mond vol tanden. 
Je weet dat het in Duitsland soms net even anders gaat. Maar je weet niet precies waar je op moet letten.
Verstaan is niet zo’n probleem maar je kunt niet makkelijk terugpraten.

Neem gerust contact op

Ich freue mich auf Ihren Anruf!  020-48 60 481
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Als het kan, reageer ik nog dezelfde dag. Maar doordat ik vaak met klanten aan het werk ben, duurt het soms een dag voor ik je terugbel.

Waarom zoveel Nederlandse werknemers tegen dit soort problemen aanlopen

Het is heel begrijpelijk dat jij en zoveel collega’s hiermee worstelen. Er is namelijk een groot verschil tussen schoolduits en zakelijk Duits.
Vaak is het al even geleden dat je op school Duits leerde. Je verstaat de meeste woorden nog wel maar kunt niet (meer) actief in het Duits praten.

Zakelijk Duits lijkt in de verste verte niet op schoolduits.  
Vroeger ging het vooral om grammatica en rijtjes leren. Maar zakelijk Duits – dus overtuigende communicatie met Duitse klanten - heeft niets te maken met de lidwoorden der, die en das. Wel met de oprechte wil om contact te maken met je gesprekspartner, rekening houden met zijn voorkeuren en inspelen op zijn behoeftes. 

Zakelijk Duits is een ándere taal.  
Duits spreken met klanten is een taal die je niet op school hebt geleerd. Praten over onderwerpen als verkoop, acquisitie en het onderhouden van klantcontacten heb je niet meegekregen van school. Er was geen vak ‘Hoe overtuig ik mijn Duitse prospect van de voordelen van product X’. Laat staan dat je in het Duits leerde onderhandelen over prijzen en contracten of het afhandelen van klachten.

En het Duits dat je op de camping hebt opgestoken?  
Ik kan er kort over zijn: met louter praatjes over het weer haal je geen succesvolle deals binnen.

Precies wat je nodig hebt voor een prettig zakelijk gesprek

In Sta Sterk in zakelijk Duits! leren professionals hoe ze vlot en ontspannen een gesprek met een Duitse partner voeren. Ze ontwikkelen een grote professionele en functiespecifieke woordenschat die ze met zelfvertrouwen gebruiken.

Je doet moeiteloos mee aan gesprekken en licht je ideeën toe zonder dat je naar woorden moet zoeken. Zo laat je zien dat je je vak beheerst en de markt kent.
Je voelt je zeker omdat je weet dat het klopt wat je zegt. Je kunt je focussen op de inhoud van het gesprek, de vragen van je klant of zakenpartner of je presentatie.
Je kunt alles prima uitleggen aan je gesprekspartners. Je gebruikt de juiste vaktermen en zij hebben niet de neiging om jouw woorden aan te vullen. 
Een enkel foutje brengt je niet van je stuk. Want je leert er elke keer weer van. Communicatie heeft immers niets te maken met correct spreken. Wel met begrip voor elkaars positie.
Je spreekt de Duitse taal op zo’n manier dat mensen meteen overtuigd zijn van je deskundigheid. Je laat zien dat je weet waarover je spreekt.
Je  bejegent je Duitse gesprekspartner op dezelfde professionele manier als een Nederlandse: je praat mee en gaat grondig in op het onderwerp. Je bouwt daadwerkelijk aan de relatie.
brochure Succesvolle Sales
Brochure

Succesvolle Sales in het Duits! 

Een taal- en cultuurprogramma op maat voor accountmanagers en salesmedewerkers die hun Duitse klanten net zo professioneel willen helpen dan hun Nederlandse klanten.

Maak kennis met het volledige programma.
Download gratis

Waar gaat de training Sta Sterk in zakelijk Duits! over? 

Sta Sterk in zakelijk Duits! is een taal- en cultuurprogramma voor medewerkers in leidinggevende of technische functies waarin het belangrijk is om onderwerpen grondig te behandelen en de juiste vragen te stellen. De inhoud van de training hangt af van de onderwerpen die bij hun werkzaamheden horen.

Die zijn een paar van die onderwerpen:
Hoe je in correct Duits afspraken maakt, zodat elk nieuw contact een soepele start kent. En jij bestaande contacten vriendelijk bejegent.
Hoe je in correct Duits afspraken maakt, zodat elk nieuw contact een soepele start kent. En jij bestaande contacten vriendelijk bejegent.
Hoe je met zelfvertrouwen prijzen en voorwaarden uitlegt zodat je gesprekspartner het meteen begrijpt.
Hoe je met gemak spreekt over licenties en contracten.
Hoe je in conflicten de juiste argumenten in het Duits benoemt, zodat je sterk staat als je moet ingaan op bezwaren en klachten.
Hoe je zakelijke cultuurverschillen meteen ziet en begrijpt, zodat je een overwogen beslissing kunt nemen of je er wel of niet op in wilt gaan.
Hoe je door kennis van de Duitse zakelijke cultuur voorbij kunt gaan aan stereotype labels, zodat je relaties niet onder druk komen te staan.

De training wordt op maat afgestemd

De inhoud hangt ook van de specifieke aard van het vakgebied en de branche van de deelnemers. Sta Sterk in zakelijk Duits! is een trainingsprogramma op maat.

Bij het bepalen van de inhoud kijken we onder meer naar:
Welk product of dienst je bedrijf biedt.
Voordelen, specificaties en bijzonderheden ervan.
Technische bijzonderheden en voordelen ervan. 
Certificeringen, normeringen en cijfers.

Wat kan het trainingsprogramma je opleveren?

Je bent gefocust op het gesprek en luistert daadwerkelijk naar de vraag van je klant. 
Je wordt niet meer afgeleid doordat je moet nadenken over de juiste zinsopbouw. Het programma zorgt ervoor dat je aandacht naar de klant gaat en jij professioneel op zijn vraag kunt ingaan.
Je verstaat niet alleen wat er gezegd wordt maar je voert het gesprek actief. 
Je herkent de gebruikte woorden. Bovendien leer je zelf spreken op basis van een grotere woordenschat, zodat je met gemak in het Duits praat en antwoorden geeft aan je klant.
Je voert je gesprekken zelfverzekerd. 
Na het programma is je zakelijke (vak)woordenschat zo groot dat je snel over de juiste woorden beschikt. Daardoor kun je je gesprekken vlotter en meer ontspannen voeren. En op klachten en vragen over kwaliteit of technische toepassingen reageer je naar behoren.
Je kunt ook aan langere gesprekken deelnemen die diep op een onderwerp ingaan. 
Bij het contact met leidinggevenden en directeuren van het Duitse bedrijf kom je goed beslagen ten ijs. Je kunt zowel praten over de operationele bedrijfsvoering als over marktontwikkelingen, certificeringen en contracten. 
Je positioneert jullie product of dienst op de juiste manier. 
Je kent de juiste zinnen en woorden én je hebt voldoende kennis van de culturele verschillen in Duitsland. Daardoor kun je jullie bedrijf goed presenteren.
Zelfs je Duitse smalltalk verbetert zodat je ook informele gesprekken makkelijker voert. 
Dit soort gesprekjes vormen nu eenmaal de smeerolie van een zakelijke relatie. Na de training ben je hierin voldoende geoefend.
Je perfectioneert je gesprekken. 
Tijdens de training krijg je feedback op fouten zodat je zeker weet dat wat je zegt ook echt klopt.is a block of text. Double-click this text to edit it.
Je schrijft correctere e-mails 
met behulp van tekstbouwstenen waarmee je eenvoudig afspraken bevestigt en opvolging geeft aan het verkoopproces. 
Je maakt kennis met de zakelijke cultuur in Duitsland 
en de verschillen met Nederland zodat je erop kunt anticiperen. Je ontdekt op welke manier je je Duitse klant succesvol benadert en de deal daadwerkelijk sluit.

Zij gingen je voor

“Ik heb aan de training deelgenomen omdat ik in mijn rol als Business Developer veelvuldig contact heb met Duitse organisaties. Ik heb de training als zeer goed ervaren, een pragmatische en zeer gestructureerde aanpak met veel herhaling en oefeningen. Mijn zakelijk Duits is aanzienlijk verbeterd. Ik kan me na de training veel beter uitdrukken in gesprekken en ook in e-mails.”
Robbert Jan Kooij, Business Developer, OostNL
"De training die onze beleidsmedewerkers volgden werd als bijzonder waardevol ervaren omdat de trainers de focus wisten te leggen op precies die onderwerpen die voor ons als gemeente belangrijk zijn. De medewerkers konden hun zakelijke woordenschat in korte tijd enorm uitbreiden, spreken nu met meer zekerheid en kunnen zich professioneler uitdrukken.”
Henny Luggenhorst, Hoofd HR
Gemeente Oost Gelre
“Eindelijk eens een taalcursus die niet uitgaat van een bedachte leermethode maar vanuit de specifieke behoefte binnen een bedrijf. Das Büro is met diverse afdelingen en kennisniveaus aan de slag gegaan en is er op een fantastische manier in geslaagd om iedereen die leerstof te geven waaraan behoefte was en direct resultaat mee kon worden behaald. De pragmatische en professionele benadering was een verademing!”
Arie van Vliet, Directeur
Gouda Vuurvast Services

Wil je overleggen of Sta Sterk in zakelijk Duits! aansluit bij jouw situatie?

                                                                                              Ruxshin Bischoff

Ik maak graag een afspraak met je.

Neem gerust contact op. Je kunt bellen of een mail sturen.
We gaan na of het programma daadwerkelijk aansluit bij je vraag en we kijken of het echt de beste oplossing voor je is.
Bel direct: 020-4860481
Als je wilt, nemen wij contact op met jou. 
Ja, ik wil overleggen
Ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Als het kan, reageer ik nog dezelfde dag. Maar doordat ik vaak met klanten aan het werk ben, duurt het soms een dag voor ik je terugbel.

Gratis e-book

Zo zorg je ervoor dat je in de agenda van je Duitse klant komt.
Je ontvangt als bonus regelmatig waardevolle tips en adviezen over zakelijke Duits leren.
Copyright 2022 | Powered by Customerscope 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram