Contact

Zakelijk Duits 

Zakelijke e-mails in het Duits

Gratis 6-delige e-cursus voor medewerkers die regelmatig e-mails in het Duits moeten schrijven. In deze e-cursus leren zij hoe je met tekstbouwstenen snel en simpel correcte commerciële Duitse e-mails schrijft.

Zakelijke e-mails schrijven in het Duits!

Gratis 6-delige e-cursus voor medewerkers die regelmatig e-mails in het Duits moeten schrijven. In deze e-cursus leet je hoe je met tekstbouwstenen snel en simpel correcte commerciële Duitse e-mails schrijft.

Met Duitse tekstbouwstenen zorg jij ervoor dat klanten, leveranciers en collega’s direct over de juiste informatie beschikken zodat deze sneller reageren. Dat maakt je werk een stuk leuker (en de bedrijfsvoering een stuk efficiënter).

Medewerkers binnendienst, sales assistenten, receptionistes:
Heb je ook zo’n moeite met het schrijven van correcte Duitse teksten voor je werk? Dat hebben veel mensen; je bent echt niet de enige Nederlander die ertegenaan hikt. Dat kan komen doordat de Duitse grammatica nogal complex is en afwijkt van de Nederlandse grammatica. Duitse e-mails schrijven kost je dan veel tijd. Tijd die je niet altijd hebt. Maar als je de mail te snel schrijft, kun je fouten maken.

Let op: er is een snelle en efficiënte methode waarmee je foutloze e-mails in het Duits schrijft. 
Dat doe je door tekstbouwstenen te gebruiken. Zakelijke e-mails volgen vaak hetzelfde stramien van tekstbouwstenen. En door deze tekstblokken te combineren kun je er makkelijk een standaardmail van samenstellen.

Voordelen van het werken met Duitse tekstblokken:

Makkelijk te leren en toe te passen.
Bespraakt kostbare werktijd.
Levert correcte en professioneel geschreven mails op.
Snellere reactei van klanten en leveranciers.
Zorgt voor een uniforme bedrijfscommunicatie.

Schrijf je nu in en ontvang vandaag nog deel 1 in je mailbox.

Wanneer je je aanmeldt voor de e-cursus ontvang je direct deel 1 van de 6-delige cursus. De overige delen ontvang je om de dag.
Je deelname verplicht tot niets en je gegevens worden nooit verstrekt aan derden. Wel word je toegevoegd aan de mailinglijst van de nieuwsbrief. Hierin lees je nog meer gratis tips over effectieve manieren om zakelijk Duits te leren. Wil je die niet ontvangen, dan kun je je op elk moment afmelden. 

E-cursus ‘E-Mails schreiben auf Deutsch’

De gratis e-cursus ‘E-mails schreiben auf deutsch’ is speciaal voor medewerkers die snel en professioneel Duitse e-mails willen schrijven. Je leert alles wat je nodig hebt voor het effectief inzetten van Duitse tekstblokken.

In 6 e-mails ontdek je de tekstblokken waaruit algemene commerciële e-mails bestaan. In elke les vind je ook korte opdrachten die je helpen om de tekstblokken zó te bewaren dat je ze makkelijk kunt gebruiken in je dagelijkse werk. In de cursus heb ik bovendien de nieuwste Duitse schrijfregels verwerkt.

Je gaat o.m. leren hoe je in correct Duits:

een e-mail inleidt en afsluit, en hoe je om een reactie vraagt.
een begeleidende tekst schrijft bij bijlagen
bestellingen plaatst, beantwoordt en levertijden doorgeeft.
afspraken maakt, verzet en afzegt.
Duitse collega’s of klanten uitnodigt.
een offerte opstuurt.
disclaimers en Out-of-Office-teksten schrijft.
Voor al deze onderwerpen krijg je handige tekstblokken die je door kopiëren en plakken in je eigen e-mail kunt gebruiken. Daarnaast krijg je in de e-cursus heel veel informatie en tips die jou helpen bij het schrijven van Duitse zakelijke e-mails. Zoals de Duitse e-mailetiquette volgens het Duitse normalisatie-instituut DIN (Deutsches Institut für Normung). Dan weet je precies wat je Duitse klanten van je verwachten.

Schrijf je nu in en ontvang vandaag nog deel 1 in je mailbox.
Ja, ik wil me inschrijven
brochure Succesvolle Sales
Brochure

Succesvolle Sales in het Duits! 

Een taal- en cultuurprogramma op maat voor accountmanagers en salesmedewerkers die hun Duitse klanten net zo professioneel willen helpen dan hun Nederlandse klanten.

Maak kennis met het volledige programma.
Download gratis

Voorproefje van het werken met tekstbouwstenen

Werken met tekstbouwstenen betekent dat je werkt met bouwsteen e-mails. Zo’n bouwsteen e-mail bestaat uit een aantal losse tekstblokken die in een bestand zijn opgeslagen. Deze tekstblokken kun je op verschillende plekken in een e-mail plaatsen. Wanneer je een e-mail wilt schrijven, selecteer je simpel met knippen en plakken de tekstblokken die je nodig hebt.

Als je in je correspondentie vaak aanvragen, bestellingen en orders moet plaatsen of beantwoorden, zul je zeker profiteren van tekstbouwstenen. Die helpen je om snel een professionele Duitse e-mails te schrijven.
Voorbeeld orderbevestiging
In een e-mail voor een orderbevestiging kun je bijvoorbeeld deze Duitse tekstbouwstenen gebruiken, telkens weer.

[aanhef]
Sehr geehrte Damen und Herren,

[inleiding]
vielen Dank für Ihre Bestellung.
Wir freuen uns, dass Sie bei uns bestellt haben und danken Ihnen für Ihr Vertrauen.

[de bestelling verwerken]
Unsere Versandabteilung bearbeitet Ihre Bestellung.

[levering]
Die bestellten Waren können innerhalb einer Woche geliefert werden. Wir werden Sie informieren, sobald die Lieferung versandfertig ist.

[afsluiting]
Sollten Sie noch Fragen haben, können Sie uns telefonisch oder per E-Mail erreichen.

[groet]
Mit freundlichen Grüßen

In de gratis e-cursus ‘E-mails schreiben auf Deutsch’ vind je nog veel meer handige tekstbouwstenen waarmee jij in een handomdraai correcte Duitse e-mails schrijft!

Schrijf je nu in en ontvang vandaag nog deel 1 in je mailbox
Wanneer je je aanmeldt voor de e-cursus ontvang je direct deel 1 van de 6-delige cursus. De overige delen ontvang je om de dag.
Je deelname verplicht tot niets en je gegevens worden nooit verstrekt aan derden. Wel word je toegevoegd aan de mailinglijst van de nieuwsbrief. Hierin lees je nog meer gratis tips over effectieve manieren om zakelijk Duits te leren. Wil je die niet ontvangen, dan kun je je op elk moment afmelden. 

Wil je meer weten over de maatwerkaanpak van Das Büro?

Ik maak graag een afspraak met je

Of kijk direct of ons trainingsaanbod  aansluit bij jouw vraag.

Wil je eerst advies?
Neem gerust contact op. Je kunt bellen of een mail sturen.
We gaan na welk programma daadwerkelijk aansluit bij je vraag en we kijken wat echt de beste oplossing voor je is.
Bel direct: 020-4860481
Ja, ik wil overleggen
Ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Als het kan, reageer ik nog dezelfde dag. Maar doordat ik vaak met klanten aan het werk ben, duurt het soms een dag voor ik je terugbel.

Gratis e-book

Zo zorg je ervoor dat je in de agenda van je Duitse klant komt.
Je ontvangt als bonus regelmatig waardevolle tips en adviezen over zakelijke Duits leren.
Copyright 2022 | Powered by Customerscope 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram